Werknemers pakken regie eigen ontwikkeling onvoldoende op

< Ga terug
15-01-2016
Nederlandse werknemers willen steeds meer de regie over hun eigen ontwikkeling, maar minder dan de helft van de werknemers beschikt hiervoor over voldoende financiële middelen. Volgens HR-managers wordt de eigen ontwikkeling door werknemers onvoldoende opgepakt. Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmark-onderzoek van Raet.
Uit het onderzoek blijkt dat 75% van de werknemers het belangrijk vindt om zelf de regie te hebben over een persoonlijk ontwikkelprogramma. Maar slechts de helft ervaart hiervoor voldoende ruimte en vrijheid. Voor het oppakken van de eigen regie beschikt slechts 45% van de medewerkers over voldoende financiële middelen.
Ook HR-managers zijn ontevreden met hoe werknemers de regie van hun eigen ontwikkeling oppakken. Volgens 31% van hen gaan medewerkers onvoldoende tot actie over. Dit heeft verschillende oorzaken variërend van de waan van de dag, waardoor medewerkers niet toekomen aan ontwikkeling (63%) tot onbekendheid van ontwikkelmogelijkheden (35%) en onvoldoende stimulans van de leidinggevende (32%). Bestuurders van ondernemingen zijn iets minder negatief: slechts een kwart van hen vindt dat medewerkers de regie niet pakken.
Bron: Raet 11-01-2016